Slide background

Instrumenten

De instrumenten die we bespelen zijn ondermeer: de Indiase tanpura en Ganesh-(snaar)instrumenten. Ze raken direct het hart van de speler en de toehoorder.

Bijzonder aan de Ganesh- instrumenten is dat ze zo zijn gebouwd dat je er meteen muziek op kunt maken. Na even oefenen en vooral goed luisteren,  komen er al hele mooie klanken uit. En je hoeft er geen noten voor te kunnen lezen!

Tanpura
Een Indiaas snaarinstrument, dat een prachtig tapijt van klanken neerlegt, als basis voor zang of meditatie

Ganesh Ekaswara ( Monochord)
Ekaswara heeft meerdere betekenissen. Eën van de betekenissen is één toon.  De Ganesh Ekaswara is dan ook in één toon gestemd. De snaren die gelijkgestemd zijn gaan met elkaar resoneren en zo ontstaan er allerlei nieuwe klanken.De Ganesh Ekaswara is een meditatief instrument.

Ganesh Klankbuizen
Ganesh klankbuizen hebben een bijzonder heldere en lang dragende klank. Ze kunnen zowel muzikaal als therapeutisch worden gebruikt. De subtiele vibraties van de zuivere klanken resoneren tot diep in je lichaam en  kunnen zo bijdragen aan de harmonisering van je energiesysteem. 

Ganesh Swaramandala
Swara is Sanskriet voor noot en mandala betekent cirkel. De Swaramandala brengt een cirkel aan klanken voort. Als je de Swaramandala bespeelt hoor je een twinkelend geluid als van flonkerende sterretjes.

Ganesh Lier
Niet voor niets wordt dit instrument in handen van engelen en goden gezien!
De zuivere klanken van de lier weten door alle barrières heen de ziel van de luisteraar te beroeren.

Ganesh Santoor
Het spelen op de santoor kan een fantastisch avontuur zijn waarin je je helemaal mag laten horen! Al spelend kun je een gevoel van vrijheid ervaren, alsof je je vleugels uitslaat.

Drums
Het bespelen van trommels geeft energie en dynamiek!

Klankschalen
De magische klank van deze schalen, heeft door z’n  sterk resonerende werking een harmoniserend en helend effect.

De stem
Het instrument dat je altijd bij je hebt: je eigen stem. De meest directe uitdrukking van onze ziel. De stem onthult onze stemmingen, emoties en gedachten en geeft prijs wie we werkelijk zijn.

Ganesh Mayuri
De Mayuri is een strijkinstrument. Een instrument met een bijzondere melancholische klank, een klank van verlangen.

Ganesh Nada Tarangini
In het geluid van de Nada Tarangini wordt de stilte hoorbaar. De tonen smelten samen in een golf (tarangini) van klank (nada), waarbij je een rijk scala aan boventonen hoort. De Nada Tarangini heeft een rustgevende en verstillende werking.

Ganesh Sitar Lier

In deze lier hoor je de klank van de Idiase Sitar.

Locatie

Alles is Muziek
Marijke Koerselman
Debussystraat 92
4102 AV Culemborg
Bereik mij via

06-20486010
E-mail: info@allesismuziek.nl