Slide background

Cursus klankmeditatie en mantrazang

Klankmeditatie
Gaan je gedachten vaak met je op de loop?  Pieker je  over wat geweest is of maak je je zorgen over wat komen gaat? Wellicht verlang je ernaar om je geest tot rust te brengen en volledig aanwezig te kunnen zijn in het hier en nu. Klankmeditatie je hierbij behulpzaam zijn.

Cursus klankmeditatie en mantrazang
Het programma is een afwisseling van klank- en aandachtsoefeningen en het zingen van mantra's. De klanken van de woorden resoneren tot diep in je lichaam. Ze creëren rust en harmonie in je energieveld en voeren je als vanzelf naar de stilte. Mantra zingen wordt zo een actieve vorm van meditatie. Het zingen wordt begeleid door de tanpura, een Indiaas snaarinstrument met een enorme klankrijkdom.
Het is absoluut niet van belang of je mooi kunt zingen. Het gaat vooral om de aandacht en de intentie waarmee je zingt en natuurlijk het zangplezier!

Data
: najaar 2023. Nadere informatie volgt
Interesse?  laat het weten via contactformulier of per telefoon

Wat is klankmeditatie?
Klankmeditatie is een oeroude maar springlevende methode om de geest tot rust te brengen. In de spirituele traditie van elke cultuur van alle tijden speelt klank een belangrijke rol!
Het is een heel toegankelijke meditatievorm, omdat je in het begin van de meditatie iets te doen hebt, namelijk het luisteren naar mooie klanken en het zelf klank maken. Dat vergemakkelijkt de overgang van het actief bezig zijn naar het contact maken met je innerlijke ruimte.  

Mantra zang
Mantra’s worden al eeuwenlang in allerlei tradities gezongen als vorm van meditatie. De klanken van de woorden werken helend en zuiverend voor lichaam en geest
De kracht ligt in de eenvoud en de herhaling. Je aandacht richt zich als vanzelf naar binnen en je lichaam krijgt een aangename klankmassage.
Bij mantra zingen is het niet van belang of je mooi kunt zingen. De klanken doen hun werk. Het gaat vooral om de aandacht en intentie waarmee je zingt en natuurlijk om het zangplezier!

Ervaringen

“Ik voel de trillingen van de klanken in mijn lichaam, ik leer meer luisteren naar mijn lichaam, waardoor ik luister naar mijzelf in plaats van steeds op anderen gericht te zijn”

“Ik voel het weer stromen in mijn lichaam en ik slaap heerlijk na de klankmeditatie”

“Soms ben ik letterlijk uit mijn evenwicht .Mantra zingen brengt mij weer in balans”

"Dit zou ik iedere dag moeten doen, ik ben helemaal tot rust gekomen"

"Onze klanken resoneren prachtig samen. Daardoor is de stilte na het zingen  nog dieper voelbaar"

Locatie

Alles is Muziek
Marijke Koerselman
Debussystraat 92
4102 AV Culemborg
Bereik mij via

06-20486010
E-mail: info@allesismuziek.nl