Slide background

Persoonlijke noot

Muziek en het begeleiden van mensen op hun levensweg lopen als een rode draad door mijn leven. Vanuit die passie is in 2009  mijn praktijk “Alles is Muziek” ontstaan.

Mijn achtergrond
Na de studies theologie en sociaal cultureel werk ben ik werkzaam geweest in de sociale sector, de kunstensector en als coach binnen het bedrijfsleven. Geboeid door mensen en hun ontwikkeling volgde ik diverse opleidingen en trainingen gericht op het begeleiden van mensen vanuit creatieve, lichaamsgerichte en spirituele invalshoeken.
Daarbij was er altijd ook de muziek. Al van jongs af aan werd ik geraakt door muziek. Ik hoorde muziek in alles. Als peuter bewoog ik heen en weer op het ritme van de slinger van de klok. Ik tikte samen met mijn vader melodietjes op al het serviesgoed dat maar geluid wilde maken.
Mijn muzikale ontwikkeling startte met viool en zang en werd later verrijkt met de Afrikaanse drums onder begeleiding van meesterdrummer Ali N’Daye Rose en Arafan Touré.

Tijden van verlies
Tijdens een moeilijke periode in mijn leven, waarin ik op diverse terreinen met verlies te maken kreeg, ontdekte ik de helende werking van muziek. De tanpura, de Ganesh instrumenten en de Indiase zang nodigden mij uit om van binnen uit contact met de klank te maken. Zo hervond ik te midden van alle verwarring de verbinding met mijzelf, met mijn unieke innerlijke klank.

Indiase muziek
Sinds 2004 ben ik intensief in de Indiase muziek gedoken en volg ik zanglessen bij Marianne Svasek en bij Smt Ashoka Dhar uit Calcutta. Deze wijdt mij ook in in de Nada yoga, een vorm van klankmeditatie die is ingebed in een eeuwenoude traditie. Vanuit mijn fascinatie voor de werking van klank volgde ik ook de Helende Stem opleiding bij Loucas van de Berg en verdiepte ik me in de helende klanken binnen de Healing Tao beoefening.

Inspiratiebron
Op mijn ontdekkingstocht in de wereld van klank en muziek doe ik steeds weer verrassende kennis en ervaringen op. Deze geef ik graag door. De mensen die ik in mijn praktijk ontmoet zijn voor mij een voortdurende bron van inspiratie. Zij laten mij steeds weer zien en horen dat het werken met muziek en klank een boeiende pelgrimage is.

Enkele belangrijke leermeesters op mijn levensweg:
Micha Stemerding, instrumentenbouwer en oprichter van Alandi Retreat Site
Ashoka Dhar uit Calcutta, meesteres in de dhrupadzang
Marianne Svasek, dhrupadzang
Sri Shyamji Bhatnagar,  innertuning for Well-Being chakra institute
Loucas van den Berg, helende stem
Jean-René Toussaint, stemexpressie
Ali N'Daye Rose, meesterdrummer uit Senegal.
Arafan Touré meesterdrummer uit Guinée- Conakry
Thich Nhat Hanh, boeddhistisch monnik en zenleraar
Erica de Dreu-van Iperen, zielewerk
Hein Stufkens
Birgit Haberkamp

Locatie

Alles is Muziek
Marijke Koerselman
Debussystraat 92
4102 AV Culemborg
Bereik mij via

06-20486010
E-mail: info@allesismuziek.nl